Vägval och flyttstädning

Låt mig återbesöka ett ämne som jag skrev lite mer om förr. Jag skrev lite mer om det innan jag bestämde mig för att sluta skriva om det som varit. Då är det, som ni förstås kan förstå, väldigt svårt att skriva texter om ens arbetslivserfarenhet. Vet ni vad jag har lärt mig, dock? Att man måste bryta en regel för att bekräfta den ibland. Idag är en sådan dag.

Idag kommer jag att skriva om mitt jobb inom flyttstädning. Detta är ett arbete som många inte känner till att jag haft. Jag skulle till och med kunna sträcka mig till att säga att det är väldigt få som ens hört talas om det. Oavsett vad så är det en sanning. Jag var verksam inom flyttstädning i ungefär 1 år av mitt liv. Det var ett fint år. Jag trivdes med att arbeta med flyttstädning, och det hade ett antal olika anledningar. I några inlägg kommer jag nu tala om just varför jag trivdes så med att arbeta med flyttstädning. Detta eftersom det tycks förvånande för de som jag berättat det för.

Så, låt oss börja från början. Jag började jobba med flyttstädning eftersom jag blev tipsad av en kompis. Jag hade inte kommit på vad jag ville göra än. Jag visste mycket väl hur man städade och hur man gjorde det bra. Det var en bra kombination. När arbetsmöjligheten öppnade sig sa jag ja. Jag skulle arbeta med flyttstädning.

När jag sedan började med flyttstädning tyckte jag om det per omgående. Det var nog det första jobb som gjorde mig intresserad av att arbeta med projekt. Det var nämligen exakt vad uppdragen inom flyttstädning var. De var små projekt som man tog sig igenom tack vare gott samarbete. 

Efter att ha jobbat på firman som erbjöd flyttstädning i ungefär 4 månader fick jag lov att bli projektledare. Detta innebar i praktiken att jag ansvarade för att alla uppdrag utfördes effektivt och helt enligt alla regler. Jag ägnade mig också åt själva flyttstädningen men hade i regel en mer överblickande roll. Det var så jag insåg vad jag ville göra när jag skulle röra mig vidare. Jag ville styra projekt. Jag ville delegera arbetsuppgifter till folk så att det gynnade kollektivet. Det var vad jag ville ägna mig åt.

Så, det gjorde jag också. Efter att ha arbetat med flyttstädning i ett år rörde jag mig vidare. Jag skulle börja plugga HR i Örebro. Sedan dess har jag sällan vänt mig om.

Hej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *