Kartläggning av täckning görs av Joakim Reinius

Joakim Reinius har förutom sitt ordinarie arbete sett till att Ljungby kommun fått till en karta som visar vart de vita fläckarna är i kommunen då det gäller mobiltäckning.

För att göra detta har Joakim Reinius tagit kontakt med medborgare och de stora drakarna inom telekom. Tele2, Telenor och Telia Company har alla lyssnat till de idéer som Joakim Reinius har haft och har i ett unikt samarbete tagit fram kartor som visar på de bristerna som finns i kommunen.

Joakim Reinius har även sett till att medborgarna har fått säga sitt i det att man i en enkät frågat vart man anser sig ha dåligt täckning.

Förutom det har Joakim Reinius talat med fastighetsägare för att få fram ett ställe att bygga den 90 meter höga mobilmasten som han kallat för ”Sveriges första samhällsmast”.

I dagsläget vet ingen vad som händer då Joakim Reinius valt att gå vidare och ansvaret för samhällsmasten verkar det inte vara någon som drar i i dagsläget. Detta är otroligt oturligt för Joakim Reinius har varnat länge för att Telia Company kommer lägga ner sitt kopparnät.

Läs mer: Joakim Reinius kartlägger mobiltäckningen